Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Σουπιές φρέσκες - Ένας εξαιρετικός κρασομεζές!!


Οι σουπιές θεωρούνται πολύ καλός κρασομεζές! 


Τα χρόνια των Βυζαντινών η σουπιά καθιερώθηκε ως νηστήσιμη τροφή!

 Έτσι κυριάρχησε στο διαιτολόγιο των διαφόρων νηστειών.
Πέρα από την νηστεία όμως, δεν παύει να  αποτελεί ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι τσικουδιά ή κρασί που πίνετε με τους φίλους σας. Eίναι μια αφορμή για να συναντήσετε φίλους, ξαδέρφια, ή όποιους εσείς αγαπάτε! Δεν χρειάζεστε πολλά, λίγα μεζεδάκια, ένα λευκό ή κόκκινο βαρελίσιο κρασί και καλή διάθεση! Και εγώ την αφορμή την βρήκα όταν είδα στο ψαράδικο της γειτονιάς μικρές φρέσκες σουπιές. Τις αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη και τις έφτιαξα όπως ακριβώς σου περιγράφω παρακάτω:

Ένα φαγητό που δεν χρειάζεται γαρνιτούρα, γιατί είναι εξαιρετικό από μόνο του!

Υλικά!

1 κιλό φρέσκες σουπιές μικρές
½  φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση συνταγής!

Δες εδώ:

 Πώς καθαρίζεις τις σουπιές!

 Πλένεις  τις σουπιές, κατόπιν αφαιρείς το δόντι, τα μάτια και το κόκαλο.
 Τις ανοίγεις και πετάς τα εντόσθια και το δέρμα.
 Το μελάνι αν θέλεις το χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα. 
Τις πλένεις πολλά-πολλά νερά. 
Τις κόβεις κομμάτια.
 Ρίχνεις τις σουπιές σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτεις αλάτι- πιπέρι και τις αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
 Προσθέτεις το ελαιόλαδο.
 Όταν αρχίσουν να τσιγαρίζονται, τότε τις σβήνεις με το κρασί.
 Αν θέλεις πασπαλίζεις με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.    

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...