Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Χειμερινή - κομψή - πολυτελής!





Είναι ενδιαφέρουσα η τάση που επικρατεί τελευταία στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση η οποία θέλει περισσότερο μίνιμαλ και απλές κατευθύνσεις. Αφήνει στην άκρη τα πολύχρωμα στολίδια, τις πλούσιες πράσινες γιρλάντες, τα στολισμένα με χρυσές και κόκκινες μπάλες δέντρα.
 Σε αντίθεση αναδεικνύει το κατάλευκο χιονισμένο τοπίο, πλαισιωμένο από λευκές νιφάδες, δέντρα πασπαλισμένα με φρέσκο χιόνι στολισμένα με μικρούς, λαμπερούς κρυστάλλους τα κλαδάκια τους και λευκά κεριά.

Αν θέλετε κ’ εσείς να ξεφύγετε από τον κλασικό, παραδοσιακό στολισμό του σπιτιού σας ο οποίος συνδυάζει τα πράσινα, κόκκινα, χρυσά χρώματα που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα, μπορείτε με μεγάλη ευκολία να φτιάξετε εντυπωσιακές και κομψές πινελιές στο λευκό χρώμα του χιονιού και να αναδείξετε τον χώρο σας.


 Για μια elegant διακόσμηση, μπορείτε να απολαύσετε και να πάρετε ιδέες για Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις από τις εικόνες που ακολουθούν!

1. Στο τζάκι!



Τα φωτάκια πάνω στο τζάκι αντί πράσινης, πλαστικής κάποιες φορές γιρλάντας, είναι μια ιδέα η οποία θα μπορέσει να σταθεί ακόμα και μετά τις γιορτές, ενισχύοντας με την λάμψη τους την φλόγα της φωτιάς από τα αναμμένα κούτσουρα. Επάνω στο ξύλινο πλαίσιο τοποθετούμε και αναδεικνύουμε τα ασημένια, καλογυαλισμένα κηροπήγια μας που αστράφτουν, καθώς καθρεφτίζονται στον εξίσου όμορφο καθρέφτη. 

2. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλιώς!




Μια διαφορετική άποψη για το δέντρο των Χριστουγέννων δίχως χλωρά κλαδιά, γεμάτο όμως με στοιχεία του Σκανδιναβικού μινιμαλισμού, τα οποία αναφέρονται και παραπέμπουν στα χιονισμένα τοπία του Βορά.
 Χιονισμένα έλατα, χιονισμένα διακοσμητικά αξεσουάρ και φαναράκια, η εικόνα του χιονιού που καθώς πάγωσε έχει γίνει κρύσταλλο πάνω στις στέγες των σπιτιών και τα κλαδιά των δέντρων.


 Το φώς της νύχτας στο βόρειο σέλας βάφει με γαλάζιες αποχρώσεις τις μπάλες του χιονιού, δίνοντας μια δροσερή χροιά μέσα στο καταχείμωνο.



3. Τα παράθυρα!


Όσο κ’ αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και σκυθρωπός, τα εκπληκτικά στολισμένα παράθυρα δεν παύουν να χαρίζουν με το φώς τους, μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Με νιφάδες χιονιού ή με λαμπερά φωτάκια η αίσθηση παραμένει υπέροχη.

4. Η τραπεζαρία!


Ακόμα και μια υπέροχη κλασική τραπεζαρία μπορεί να φιλοξενήσει τις ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις, τότε που όλη η οικογένεια συγκεντρωνόταν για να απολαύσουν το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γεύμα ή το Πρωτοχρονιάτικο δείπνο, συνδυασμένες με μοντέρνες, σημερινές συνθέσεις.
 Οι νιφάδες του χιονιού αντανακλούν το φώς του πολυέλαιου καθώς κρέμονται πάνω από το τραπέζι, χαρίζοντας μια όψη πολυτέλειας στο ταίριασμα τους με τα λαμπερά, ασημένια κηροπήγια και τα πορσελάνινα σερβίτσια. 



5. Όμορφες συνθέσεις για το τραπεζάκι του σαλονιού!



Εδώ κυριαρχούν τα ασημένια και τα λευκά μοτίβα, όχι η διακόσμηση με φρούτα και ξηρούς καρπούς, τα οποία πλαισιώνουν δίσκους και καλάθια, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το παγωμένο στυλ που θέλουμε να δώσουμε στην διακόσμηση μας.
 Η προσομοίωση του χιονιού, το χρώμα του λευκού γενικότερα, στέλνει μηνύματα ομορφιάς, αγάπης και αθωότητας. Ας χαρούμε λοιπόν Χριστούγεννα εμπνευσμένα από τις χώρες του Βορά.
         


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...