Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Καλοκαιρινοί Χοχλιοί με κηπόχορτα!

Οι χοχλιοί με χόρτα από τον κήπο μας!



Είναι ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό, το οποίο συνδυάζει τους χοχλιούς με λαχανικά καλλιεργήσιμα που φυτρώνουν στον κάθε κρητικό κήπο.
 Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Κρητικός παίρνει σχεδόν το σύνολο της τροφής του από την φύση.
 Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιούμε διαφορετικά χόρτα.
Σε αυτή την συνταγή, τα λαχανικά που θα χρειαστούμε, θα πρέπει να είναι πολύ μικρά και τρυφερά.
                                                                                                                 


Υλικά!

1/2 κιλό χοχλιοί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 σκόρδα φρέσκα
1 κιλό βλήτα
ένα ματσάκι κολοκυθοκορφές (είναι ανθοί, μωρά κολοκυθάκια και τρυφερά φύλλα) 
ένα ματσάκι στίφνο
ένα ματσάκι τσόχους
ένα ματσάκι τσέφκουλα
ένα ματσάκι μάραθο
1-2 πατάτες
2-3 ντομάτες
άλατι και πιπέρι


Πως το κάνουμε!

Προετοιμάζομε τους καλοκαιρινούς χοχλιούς
 (όπως ήδη έχουμε δεί στο blog με τίτλο  '' Οι χοχλιοί - η αρχαιότερη τροφή)''.


Καθαρίζομε και πλένομε καλά τα χόρτα!



Βάζομε στο τσικάλι το λάδι ,τα κρεμμύδια, τα σκόδρα και το μάραθο ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν ελαφρά.
 Έχομε κομμμένα  όλα τα  χόρτα (χοντροκομμένα)  και τα προσθέτομε στο τσικάλι. Αφήνομε να βράσουν τόσο ώστε να ''χαμηλώσουν'' να πέσει ο όγκος τους.
Προσέχομε να μην βάλομε πολύ νερό, διότι τα χόρτα  περιέχουν αρκετή υγρασία.
Κατόπιν προσθέτομε τους καθαρισμένους χοχλιούς, τις πατάτες τις ντομάτες ψιλοκομένες
 αλάτι και πιπέρι.
 Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του και πολύ λίγο ζουμί. Επειδή τα χόρτα απορροφούν το ελαιόλαδο, βάζομε λίγο ακόμα.
 Αυτό το φαγάκι θέλει το λάδι του να είναι μπόλικο!
Καλή σας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...