Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Φθινοπωρινή, ρομαντική διακόσμηση για την είσοδο του σπιτιού σου!




Για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την γη, την καλλιέργεια, την παραγωγή και συγκομιδή προϊόντων, το φθινόπωρο αποτελεί πάντα το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.
 Συλλέγουν, αποξεραίνουν, φυλάνε προσεκτικά, μέσα σε γυάλινα βαζάκια  τους σπόρους του καλοκαιριού και συγχρόνως ετοιμάζουν το χώμα, το σκαλίζουν, το ''αφρατεύουν,'' ώστε να υποδεχτεί τα σπόρια του φθινοπώρου, που σύντομα θα αναδυθούν με την βοήθεια της πρωινής υγρασίας και της βροχής, δροσεροί βλαστοί για να καρπίσουν αργότερα πραγματοποιώντας όπως πάντα τον ετήσιο κύκλο τους.


 Οκτώβρης πια, τα φυλλοβόλα δέντρα άδεια από καρπούς, έχουν ξεπλύνει την σκόνη του καλοκαιριού από πάνω τους, τα φύλλα τους λαμπιρίζουν και γίνονται χρυσαφιά στις ηλιόλουστες μέρες, χαρίζοντας μας ιδιαίτερα όμορφες, πολύχρωμες εικόνες.


 Ας προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αυτήν την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης κοντά μας, στολίζοντας την είσοδο ή την πόρτα του σπιτιού μας, ώστε η όμορφη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα να υποδέχεται εμάς και τους φίλους μας.




Κλαδιά με φύλλα που άλλα κιτρινίζουν, άλλα γίνονται χρυσαφί, άλλα κόκκινα της φωτιάς περιπλέκονται στα φαναράκια στην είσοδο και λαμπιρίζουν χρωματίζοντας με φυσικό τρόπο τα σκαλοπάτια ή την πόρτα μας. 





  Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή σύνθεση ή οποία θα περιλαμβάνει στεφάνι από κουκουνάρια για την πόρτα, γιρλάντες με στάχια και αρωματική λεβάντα, γλάστρες με φρέσκα λουλούδια εποχής, κολοκύθες κίτρινες ή κόκκινες που θα κείτονται υπομονετικά περιμένοντας να τις μαγειρέψετε.




  Ας τοποθετήσουμε μικρά ή μεγαλύτερα καλάθια, που μέσα τους θα περιέχουν καρπούς του φθινοπώρου κάστανα, καρύδια, ρόδια, φουντούκια, βελανίδια.


  Το καρότσι που το καλοκαίρι μας βοηθούσε στις δουλειές του κήπου, τώρα ξεκουράζεται ακουμπώντας στη ρίζα του δέντρου της αυλής εναρμονισμένο με το πνεύμα της εποχής.



  Καθώς το ζεστό καλοκαίρι έφυγε, η ψάθινη πολυθρόνα έμεινε παραπονεμένη χωρίς συντροφιά.
  Ας της δώσουμε παρέα λοιπόν!


 Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή στο ψάθινο καπέλο του καλοκαιριού, στολίζοντας το μα στάχυα, μικρά ρόδια, βελανίδια και κλαδάκια λεβάντας.


 Και τελειώνοντας να θυμηθούμε τις θήκες για τις ομπρέλες. Θα βγουν από την αποθήκη, θα ξεσκονιστούν και θα έρθουν κοντά στην είσοδο, παρέα με τα αδιάβροχα σακάκια.

 Σας εύχομαι καλή επιτυχία!   

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...