Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Χαμομήλι! Πότε το μαζεύουμε και πώς το συντηρούμε!
 

Το ταπεινό σε εμφάνιση χαμομήλι, είναι γίγαντας σε φαρμακευτικές ιδιότητες!


 Το δώρο αυτό της Ελληνικής γης, θεωρείται ένα από τα πιο χρήσιμα βότανα. Χρησιμοποιείται ως φάρμακο σε πολλές παθήσεις. Σαν ρόφημα κάνει καλό στο στομάχι, στο κρυολόγημα, τον πυρετό...
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι είναι αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, χαλαρωτικό, αντιπυρετικό, βοηθάει στις κράμπες και μειώνει τον πόνο λόγω της περιόδου στις γυναίκες.
 Αλλά και εξωτερικά μπορούμε άφοβα να το χρησιμοποιήσουμε σε κομπρέσες, σε πλύσεις του δέρματος και για το λούσιμο των μαλλιών ακόμα!


 Καλό είναι λοιπόν αυτήν την εποχή, τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όποιος θέλει να συνδυάσει το μάζεμα του χαμομηλιού με μια βόλτα στην εξοχή. Μαζεύουμε τα άνθη του (με προσοχή να μην το ξεριζώσουμε) το πρωί ή το απόγευμα σε ημέρα που να μην έχει υγρασία.


 Κατόπιν απλώνουμε τα ανθάκια να ξεραθούν σε σκιερό και καλά αεριζόμενο μέρος, προσέχοντας να μην μουχλιάσουν! Εγώ κάθε βράδυ τα παίρνω μέσα στο σπίτι για να μην νοτίσουν με την υγρασία της νύχτας. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες σε δέκα ημέρες περίπου θα είναι έτοιμα.


 Για την φύλαξη τοποθετούμε το χαμομήλι σε γυάλινα βάζα, όπου διατηρείται έως τον Χειμώνα χωρίς να αλλοιωθεί!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...