Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Χοχλιοί με φρέσκα κουκιά ''χλωροκούκια''!!




Στην Κρήτη ο τρόπος που μαγειρεύονται οι χοχλιοί αλλάζει ανάλογα με την εποχή!



 Την Άνοιξη οι συνδυασμοί με τα λαχανικά της εποχής είναι θαυμάσιοι, με άγρια χόρτα, με μάραθο, με χλωρά κουκιά, με σέσκουλα…. Το Καλοκαίρι με κολοκυθάκια, με βλίτα, με χόρτα του κήπου, με μελιτζάνες….
Μέσα στον Απρίλιο που υπάρχουν άφθονα χλωρά κουκιά, μαγειρεύονται συνδυασμένα με χοχλιούς σε ένα νόστιμο, Ανοιξιάτικο φαγητό. 


Υλικά!

½ κιλό χοχλιοί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1  κιλό χλωρά κουκιά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα (πράσινα) φύλλα σκόρδου ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ματσάκι σέσκουλα
Αλάτι - πιπέρι


Πως το κάνουμε!

 Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Στα κουκιά αφαιρούμε τις ίνες που έχουν στο πλάι και τα χαράζουμε ελαφρά.
 Βάζουμε στο τσιλάλι το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μάραθο, τα κουκιά και τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τους χοχλιούς, τα σέσκουλα, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό περίπου. Σιγοψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
 Στο τέλος αν θέλουμε την σάλτσα να δέσει, διαλύουμε σε δύο κουταλιές κρύο νερό μία κουταλιά αλεύρι και το ρίχνουμε στο φαγητό μας που συνεχίζει να βράζει. Αφού βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα είναι έτοιμο. 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία! 




          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...