Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Έξυπνοι - δημιουργικοί τρόποι να αποθηκεύσετε τα κοσμήματα σας!




Ήρθε εχθές να ευχηθεί τα ''χρόνια πολλά''  στο Γιάννη που γιόρταζε. Ήταν όπως πάντα ντυμένη στην τρίχα, με το καθώς πρέπει για την περίσταση μονόχρωμο μεσάτο φόρεμα που στολιζόταν από δαντελένιο τελείωμα στις άκρες των μανικιών και της φούστας, στο λαιμό δέσποζε το αγαπημένο της κόσμημα. Καθίσαμε δίπλα και αρχίσαμε να μιλάμε, θυμηθήκαμε τα μαθητικά χρόνια τότε που καθόμασταν στο ίδιο θρανίο και κατόπιν αυτή έφυγε να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στην Ιταλία.



 Την ρώτησα αν θυμάται τα πανέμορφα και φανταχτερά μπιζού που μας έφερνε δώρο, όταν ερχόταν στις καλοκαιρινές της διακοπές από την Ιταλία. Ναι βέβαια και θυμόταν! Σαν λάτρης και αυτή των κοσμημάτων. Εγώ πάντως, της είπα, έχω ακόμα δύο ζευγάρια σκουλαρίκια από εκείνη την εποχή, τα οποία έχω φυλάξει για ενθύμιο.



 Η Αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά αξεσουάρ, και πια γυναίκα ή κορίτσι δεν έχει, θα μου πείτε, γιατί όλες τα αγαπάμε και τα χρειαζόμαστε για να ταιριάζουμε ανάλογα με το ντύσιμο μας το κόσμημα πού μας αρέσει.
 Καλό είναι να έχουμε αρκετά, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να τα έχουμε σε τάξη, να ξέρουμε που βρίσκονται, ώστε να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να πάρουμε το συγκεκριμένο κομμάτι που χρειαζόμαστε!   


           
 
Με λίγη φαντασία μπορούμε να έχουμε δημιουργικούς τρόπους πώς να αποθηκεύσουμε τα κοσμήματα μας, χωρίς να μπερδεύονται ή να φθείρονται!

Δαντέλα - Σεμαίν!

 

Είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο το σεμεδάκι της γιαγιάς ή ένα κομμάτι δαντέλα για να κρεμάσουμε τα σκουλαρίκια μας. Απλά το τοποθετούμε σε μια άδεια κορνίζα την οποία μπορούμε να βάψουμε σε ότι χρώμα μας αρέσει και έτοιμο το κάδρο – μπιζουτιέρα. 

Ρετρό stand!

 

Ένας τρίφτης βαμμένος με χρώμα που μας αρέσει, μπορεί να φιλοξενήσει τα σκουλαρίκια μας  και να δώσει μια ρετρό διάθεση στο δωμάτιο μας. 

Ξύλινη κρεμάστρα!

 

Πλαισιωμένη με γαντζάκια η κρεμάστρα των ρούχων μπορεί να αλλάξει χρήση και να φιλοξενήσει άνετα τη συλλογή από τα κολιέ μας, ένα - ένα με την σειρά, χωρίς να μπερδεύονται.

Ξύλο θαλάσσης!

 

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να είναι χρήσιμο ένα κομμάτι από ξύλο που βρήκαμε στην παραλία όταν κάναμε τον πρωινό μας περίπατο. Είναι καθαρό από την αλμύρα της θάλασσας και μπορεί να στολίσει το δωμάτιο μας, φιλοξενώντας πάνω του τα αξεσουάρ μας.

Μαξιλαράκι!

 

Το μαξιλάρι είναι μια άλλη ωραία λύση για να τοποθετήσουμε και να καρφιτσώσουμε πάνω του τα σκουλαρίκια ή τις καρφίτσες μας.

Σφουγγάρι!

 

Αντίστοιχα με το μαξιλάρι μπορούμε να διαλέξουμε ένα όμορφο σφουγγάρι, του δίδουμε ότι σχήμα επιθυμούμε και έχουμε μια μικρή μπιζουτιέρα με μηδενικό σχεδόν κόστος.

Παγοθήκες!

 

Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα δακτυλίδια μας, τις μικρές ασημένιες ή χρυσές αλυσίδες, τα μικρά σκουλαρίκια, όλα μπορούν να είναι σε τάξη μέσα σε παγοθήκες, στο συρτάρι μας.

 Διάτρητο χαρτόνι! 


Μια εξαιρετική και αποτελεσματική λύση για να αποθηκεύσουμε τα αξεσουάρ μας, είναι το διάτρητο χαρτόνι. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε μέσα σε ξύλινο πλαίσιο το οποίο θα έχουμε βάψει πριν σε χρώμα της αρεσκείας μας. Με μερικά γατζάκια θα έχουμε την δυνατότητα να κρεμάσουμε όσα κολιέ θέλουμε.

Κουρτινόξυλο!



Το κουρτινόξυλο με γάντζους, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο και πρακτικό. Μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε όλα τα αξεσουάρ μας τακτοποιημένα.

Μπουκάλια!

 

Αφού ήπιαμε το κρασί μας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, η άδεια φιάλη θα έχει πλέον μια δεύτερη χρήση, θα μας βοηθήσει ώστε να τοποθετούμε εκεί τα βραχιόλια μας.          
            
  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...