Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο με μπάμιες και πατάτες στον φούρνο!





Το φαγάκι αυτό αποτελείται από φρέσκα εποχιακά λαχανικά, προϊόντα της φύσης, συνδυασμένα εξαιρετικά με λίγο κοτόπουλο.  Ένα νόστιμο φαγητό που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια σας.

 Ας δούμε τι χρειαζόμαστε:

Υλικά!

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό φρέσκες μπάμιες
2 μέτριες πατάτες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½  ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι ή χυμό λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι σε κόκκους – ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
 

Πώς το κάνουμε;

Ετοιμάζουμε πρώτα τις μπάμιες. Δηλαδή καθαρίζουμε το επάνω μέρος  περιμετρικά στο κοτσάνι, τις πλένουμε και αφού στραγγίξουν τις περιχύνουμε με το ξύδι ή τον χυμό λεμονιού (ότι έχουμε από τα δύο).
 Τις αφήνουμε στον ήλιο για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
 Κόβουμε το κρέας - κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. 


Τώρα είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε τα υλικά μας.

Στρώνουμε τις πατάτες και τις μπάμιες στο ταψί, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα για να τοποθετήσουμε το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε τον χυμό της πολτοποιημένης ντομάτας με το κρασί και περιχύνουμε το κοτόπουλο, τις μπάμιες  και τις πατάτες.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου και την ρίγανη. Αν έχουμε πιπέρι σε κόκκους του ταιριάζει αρκετά.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...